Heerema Marine Contractors
Deep Sea Construction Vessel 'Aegir'. Foto: HMC

©

Heerema Marine Contractors (HMC) is al meer dan 50 jaar een belangrijke speler in de internationale offshore olie- en gasindustrie. Recent zijn HMC's grootste kraanschepen ter wereld betrokken bij de installatie van transformatorstations voor de offshore windindustrie.

HMC transporteert, installeert en verwijdert alle soorten offshore constructies. Met de 'Balder', 'Hermod' en 'Thialf' heeft HMC de beschikking over drie van de grootste kraanschepen ter wereld. Recent is daar het Deep Sea Construction Vessel 'Aegir' aan toegevoegd. De Aegir kan op zeer grote dieptes pijpen leggen en zware offshore constructiewerkzaamheden uitvoeren.

HMC's zusterbedrijf Heerema Fabrication Group (HFG) bouwt grote offshore constructies, zoals jackets, topsides voor productieplatforms en transformatorstations voor de offshore windindustrie.

 • Het krachtigste kraanschip ter wereld

  In 2019 moet hij in het water liggen: het grootste en sterkste kraanplatform ter wereld de ‘Sleipnir’, een semi-submersible crane vessel. Samen met Remmelt Heemskerk, engineering coördinator, en Sipke Schuurmans, project director van Heerema Offshore Services, werpen we een blik vooruit.

  Verder lezen ›

 • Onbemand platform op weg naar Noorwegen

  Heerema Zwijndrecht heeft voor Statoil de topside en het jacket voor het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform opgeleverd.

  Verder lezen ›

 • Twee grote orders voor kraanschip Sleipnir

  Terwijl de bouw van ’s werelds grootste halfafzinkbare kraanschip Sleipnir nog in volle gang is, heeft Heerema Marine Contractors de eerste orders reeds binnen. Het betreft de transport- en installatiewerkzaamheden voor twee aardgasplatforms in de Middellandse Zee en de Noordzee.

  Verder lezen ›

 • Grootste kraanschip krijgt grootste lagers ter wereld

  Huisman uit Schiedam voorziet het grootste kraanschip ter wereld van de grootste lagers ter wereld.

  Verder lezen ›

 • Bouw gestart van het grootste kraanschip ter wereld

  Ondanks de lage olieprijs blijven Nederlandse offshore contractors vooroplopen in de bouw van de meest tot de verbeelding sprekende schepen. Op 1 juli is op de productielocatie van Huisman in China het eerste staal gesneden voor de twee 10.000 ton kranen van het nieuwe kraanschip van Heerema Marine Contractors (HMC).

  Verder lezen ›

 • Gasplatform met windmolens en zonnepanelen

  Heerema Fabrication Group (HFG) gaat een onbemand platform voor het produceren van aardgas in de zuidelijke Noordzee bouwen voor Oranje Nassau Energie (ONE).

  Verder lezen ›

 • Grootste jacket van Heerema op transport

  Deze week ging het grootste jacket ooit vanaf de werf van Heerema Fabrication Group (HFG) in Vlissingen op transport.

  Verder lezen ›

 • Van Oord favoriete maritieme werkgever voor starters

  Van Oord is volgens het First Employers onderzoek van Memory Events de beste maritieme werkgever. De organisator van de Nederlandse Carrièredagen en Nationale Carrièrebeurs voert jaarlijks een onderzoek uit onder studenten en starters naar hun favoriete bedrijven om hun loopbaan te starten.  

  Verder lezen ›

 • ‘Een innovatie moet meer zijn dan een leuk idee’

  Heerema bracht vorig jaar een vierde installatieschip in de vaart en heeft de kranen voor het volgende schip al besteld. Leon Harland, een van de drie bestuursleden, vertelt over innoveren in de conservatieve offshore industrie. “In de offshore industrie moet je benadrukken dat de som der delen dan wel nieuw is, maar dat elk afzonderlijk deel proven technology is.”

  Verder lezen ›

 • Doedijns levert UCS voor jacket

  De accommodatie en het productiegedeelte op offshore platforms wordt steeds vaker op één onderstel gezet. Dat resulteert in gigantische constructies en slimme methoden om ze op de plaats te krijgen.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland