Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

© Ries van Wendel de Joode

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

 • Rotterdam begroet groen containerschip Ever Glory

  Op 13 juni arriveerde het groene containerschip 'Ever Glory' van Evergreen bij de ECT Delta Zuid terminal aan de Amazonehaven in Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Vivienne de Leeuw volgt Paul Smits op als CFO HbR

  Vivienne de Leeuw wordt de nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Algemene Directie van Havenbedrijf Rotterdam. De Leeuw volgt daarmee Paul Smits op die na acht jaar afscheid heeft genomen als CFO van het Havenbedrijf.

  Verder lezen ›

 • Intermodale routeplanner Navigate operationeel in Sohar en Gdansk

  Routeplanner Navigate is sinds 5 juni operationeel in de havens van Gdansk en Sohar (Oman). De door Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelde applicatie stelt importeurs en exporteurs in staat de beste vervoersopties te kiezen voor containers die ze willen verladen.

  Verder lezen ›

 • Toekomst onzeker voor tienjarig Futureland

  De Rotterdamse havenattractie Futureland heeft zijn tienjarig bestaan uitbundig kunnen vieren, maar het voortbestaan van de publiekstrekker op de huidige plek aan het begin van Maasvlakte 2 is onzeker.

  Verder lezen ›

 • Boeganker Havenbedrijf voor vertrekkend MSC-topman

  Bij zijn afscheid als managing director van MSC Nederland ontving Theo van Ravesteyn het 'boeganker' van Havenbedrijf Rotterdam, de onderscheiding voor mensen die een vitale rol hebben geleverd aan de haven.

  Verder lezen ›

 • Haven Rotterdam stuurt 'slimme' container op wereldreis

  Het Havenbedrijf Rotterdam stuurt een 'slimme' container voorzien van allerlei meetapparatuur op een wereldreis van twee jaar. De container zal data verzamelen over vibraties, hellinghoek, positie, geluid, luchtvervuiling, vochtigheid en temperatuur. Zonnepanelen op de container registreren hoeveel energie een container op een containerschip, een trein of een truck kan oogsten tijdens de reis.

  Verder lezen ›

 • Coca-Cola dochter wordt kwartiermaker Rotterdam Food Hub

  Havenbedrijf Rotterdam (HbR) heeft vruchtsappenfabrikant Innocent Drinks, een Coca-Cola deelneming, binnengehaald als kwartiermaker voor een nieuwe 'Rotterdam Food Hub'. Op het terrein 'Kop van de Beer' bij de ingang van de Maasvlakte gaat Innocent Drinks haar eerste eigen productielocatie bouwen.

  Verder lezen ›

 • Digitalisering railterminals lichtjaren achter op afhandeling waterzijde

  Alle betrokkenen in de logistieke keten zien de noodzaak van digitalisering van containerafhandeling in de Rotterdamse haven en het achterland wel in. Niet iedereen is echter even ver in de doorvoering daarvan. “Shipping is an old fashioned old boys network”, zegt Ronald Lugthart, ceo Rotterdam World Gateway, over de huidige situatie.

  Verder lezen ›

 • Verdieping Nieuwe Waterweg deze zomer afgerond

  Op 20 april arriveerde de Delta Mariner bij Koole terminal in de Rotterdamse haven. De aankomst van een tanker met een diepgang van 15 m markeert de officieuze opening van de verdiepte Nieuwe Waterweg. Het project is helemaal afgerond als Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam deze zomer de laatste obstakels verwijderen. 

  Verder lezen ›

 • Hybride tankers van rederij AET bunkeren in Rotterdam

  Anderhalve week na de 'Eagle Brasilia' meerde op 13 april ook het zusterschip 'Eagle Bintulu' aan in de Rotterdamse haven. De twee hybride tankers van de Maleisische rederij AET varen zowel op LNG als op stookolie. Ze zijn gecharterd door Shell voor de Atlantische regio. 

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland