Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

© Ries van Wendel de Joode

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

 • Black Marlin arriveert met achttien casco's in Rotterdam

  Op 12 augustus arriveert de 'Black Marlin' in de Rotterdamse haven. Het semi-afzinkbare schip van Boskalis-dochter Dockwise heeft achttien binnenvaartcasco’s aan boord en een kraanschip voor Damen. 

  Verder lezen ›

 • Nieuwe excursies en vaartochten in programma Wereldhavendagen

  Het programma van de Wereldhavendagen is uitgebreid met nieuwe excursies en vaartochten. Op 6, 7 en 8 september kunnen bezoekers nog meer locaties in en om de Rotterdamse haven bezoeken. Verder is het aantal opstapplaatsen verruimd en is het bij een aantal excursies mogelijk om met eigen vervoer te reizen.

  Verder lezen ›

 • Haven Rotterdam investeert fors in infrastructuur en digitalisering

  Havenbedrijf Rotterdam zag de overslag in het eerste halfjaar met 3,4 procent stijgen naar 240,7 miljoen ton. De financiële resultaten waren navenant. De omzet pluste met 4,0 procent en het resultaat voor belastingen met 7,0 procent naar 134,8 miljoen euro. Dit schept ruimte voor forse investeringen in infrastructuur en digitalisering.

  Verder lezen ›

 • RDM Campus bestaat tien jaar

  De mega windturbines van de toekomst worden straks misschien in elkaar in gezet met een tetraëdervormige megahijskraan. De spectaculaire innovatie wordt momenteel uitgedacht op de RDM Campus, de Rotterdamse ‘innovatiekraamkamer’ die deze maand tien jaar bestaat.

  Verder lezen ›

 • Honderdjarig Spido mag zich nu Koninklijk noemen

  Op 5 juli vierde Spido haar 100-jarig bestaan aan boord van de ‘James Cook’. Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, overhandigde het Koninklijke predicaat. Het rondvaartbedrijf mag zich nu ‘Koninklijk noemen.

  Verder lezen ›

 • Wachten op groene waterstof is geen optie

  Met het oog op 49 procent reductie van CO2-uitstoot in 2030, komt grootschalige productie van waterstof uit overschotten duurzame energie veel te laat om een bijdrage aan het klimaatakkoord te leveren. Grootschalige productie van ‘blauwe’ waterstof kan echter al voor 2030 een forse bijdrage leveren aan klimaatdoelen en de groene waterstofeconomie sneller dichterbij halen.

  Verder lezen ›

 • H-vision is opmaat voor grootschalige productie waterstof

  Dankzij grootschalige productie en toepassing van blauwe waterstof kan het havenindustriële complex in Rotterdam de CO2-emissies al vóór 2030 aanzienlijk terugdringen. Dit blijkt uit de haalbaarheidsstudie van zestien bedrijven en organisaties verenigd in het project 'H-vision'. 

  Verder lezen ›

 • Startups maken haven Rotterdam duurzamer, efficiënter en slimmer

  Ter afsluiting van de vierde editie van innovatieprogramma PortXL tekende  Havenbedrijf Rotterdam vier intentieverklaringen met startups die de haven duurzamer, efficiënter of slimmer kunnen maken. Het gaat om Richtlijn Geodesie, Flower Turbines, Ladar Ltd en Planys Tech. Startup Eco Wave Power kreeg een zogenoemde ‘letter of support’.

  Verder lezen ›

 • Rotterdam begroet groen containerschip Ever Glory

  Op 13 juni arriveerde het groene containerschip 'Ever Glory' van Evergreen bij de ECT Delta Zuid terminal aan de Amazonehaven in Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Vivienne de Leeuw volgt Paul Smits op als CFO HbR

  Vivienne de Leeuw wordt de nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Algemene Directie van Havenbedrijf Rotterdam. De Leeuw volgt daarmee Paul Smits op die na acht jaar afscheid heeft genomen als CFO van het Havenbedrijf.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland