Havenbedrijf Rotterdam
Werkzaamheden aan de 'Berge Stahl', het grootste schip dat regelmatig Rotterdam aandoet

© Ries van Wendel de Joode

Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa met een ongeëvenaarde ligging aan zee en rivierdelta.

Rotterdam is een complete haven met onafhankelijke terminals, concurrerende dienstverlening en een netwerk aan achterlandverbindingen. De haven slaat jaarlijk 400 miljoen ton aan goederen over, verdeeld over containers, natte en droge bulk, roro vracht, projectlading en duizenden passagiers aan boord van cruiseschepen en de ferry naar Engeland.

 • Ruud Vat ontvangt Boeganker Havenbedrijf Rotterdam

  Bij zijn afscheid als bestuurslid van de Nederlandse organisatie voor Expeditie en Logistiek Fenex is Ruud Vat onderscheiden met een Boeganker van Havenbedrijf Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Dordtenaar wordt Havenman van het Jaar

  De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores gekozen tot Havenman van het Jaar 2018. De Dordtenaar Bornet gaf ruim 25 jaar leiding aan Zeehavenbedrijf Dordrecht (ZHD).

  Verder lezen ›

 • Breakbulkcaroussel biedt ruimte voor groei Waalhaven

  In de periode tot juli 2022 veranderen 12 hectare bedrijfsterrein en 1.155 meter kade aan de Waalhaven van gebruiker. Daarnaast renoveert het Havenbedrijf Rotterdam de terreinen en haveninfrastructuur gerenoveerd. Met dit vernuftige doorschuifplan moet Rotterdam uitgroeien tot dé breakbulk-hub van Europa.

  Verder lezen ›

 • Reko bouwt nieuwe thermische reinigingsinstallatie

  In het Rotterdams havengebied (Vondelingenplaat) bouwt Reko een thermische reinigingsinstallatie die jaarlijks 1,2 miljoen ton reststoffen (bestaande uit teerhoudend asfaltgranulaat en dakleer) omzet in primaire grondstoffen, elektriciteit en warmte.

  Verder lezen ›

 • Wick Bornet ontvangt Boeganker Havenbedrijf Rotterdam

  Wick Bornet, oud-directeur van ZHD Stevedores uit Dordrecht, is onderscheiden voor zijn rol als boegbeeld en ambassadeur van het haven- en industriële complex van Rotterdam-Rijnmond. Hij ontving het Boeganker van Havenbedrijf Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Rotterdamse haven blijft groeimagneet

  Het Rotterdamse havengebied blijft een magneet voor werkgelegenheid en economische groei. Met 101.443 directe banen bereikte de zeehaven het hoogste niveau sinds 2002. Wordt ook de indirecte werkgelegenheid dan komt de teller op 183.675 banen. Samen produceren zij 22,8 miljard euro aan toegevoegde waarde, 3,1 procent van het bruto binnenlands product.

  Verder lezen ›

 • Haven Rotterdam test industriële toepassing 5G

  In de Rotterdamse haven hebben KPN, Shell, Huawei, ExRobotics, Accenture en ABB de industriële toepassingen getest van het 5G-netwerk. Het nieuwe netwerk draagt bij aan een betere voorspelling van industrieel onderhoud en vergroting van de veiligheid. 

  Verder lezen ›

 • Kolencentrale op Maasvlakte gaat draaien op biomassa

  Deze maand start een onderzoek om de kolencentrale van Engie op de Maasvlakte om te bouwen naar een biomassagestookte centrale. Het project maakt gebruik van stoombehandeling technologie van het Noorse Arbaflame. De techniek is eerder beproefd maar nog nooit op deze schaal toegepast.

  Verder lezen ›

 • Ondanks groei containeroverslag duikt Rotterdam in de min

  Havenbedrijf Rotterdam zag de totale overslag in de eerste drie kwartalen met 0,4 procent dalen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Met een toename van 4,9 procent onttrekt de containeroverslag zich aan de neergaande lijn.

  Verder lezen ›

 • Schavemaker verbetert spoorverbinding naar Polen

  Logistiek dienstverlener Schavemaker vergroot de overslagcapaciteit van zijn railterminal ten zuidwesten van de Poolse stad Wroclaw door het verlengen van twee spoorbanen. Bovendien start vanaf mei 2019 een nieuwe directe treinverbinding tussen Zuid-Polen en Moerdijk.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland