Damen
De door Damen Shipyards gebouwde 'Nexus', aan het werk in het Gemini offshore windpark. Foto: Flying Focus

© Damen Shipyards

Damen Shipyards Group (opgericht in 1927) exploiteert ruim 55 scheepswerven, reparatiewerven en gerelateerde bedrijven over de hele wereld. Bij Damen zijn 8.000 mensen in dienst, verspreid over 35 landen. Het bedrijf heeft sinds 1969 ruim 5.000 schepen opgeleverd. Jaarlijks levert de onderneming zo'n 150 schepen af aan klanten over de hele wereld.

 • Kotug Smit Towage neemt nieuwe sleepboten in gebruik

  Kotug Smit Towage heeft de sleepboten ASD 2913 'Rotterdam' en 'Southampton' in gebruik genomen voor haar Europese havensleepdiensten. De sleepboten zijn gebouwd door Damen Shipyards.

  Verder lezen ›

 • Damen rondt refit van Petrojarl 1 af

  Damen Shiprepair Rotterdam (DSR) in Schiedam heeft op 18 augustus de FPSO ‘Petrojarl 1’ aan Teekay Offshore opgeleverd na een volledige refit die twee en een half jaar heeft geduurd.

  Verder lezen ›

 • Twee ferry’s Damen Shipyards voor Canada

  De Canadese rederij BC Ferries heeft bij Damen Shipyards Group een order geplaatst voor de bouw van twee nieuwe veerboten.

  Verder lezen ›

 • Eerste scheepsschroef via 3D-printing in aantocht

  Een consortium van deels Nederlandse bedrijven is bezig met de ontwikkeling van ’s werelds eerste scheepsschroef via 3D-printing. De productie van het eerste exemplaar moet deze zomer klaar zijn.

  Verder lezen ›

 • Na de bijlboeg komt de rotorboeg

  Damen Shipyards is momenteel bezig met onderzoek naar de rotorboeg: een verticaal draaiende cilinder op de boeg, die vooral kleine schepen in zware zeegang stabiel moet houden.

  Verder lezen ›

 • Kamervragen over Damen Shiprepair

  Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) schriftelijke vragen gesteld over Damen Shiprepair.

  Verder lezen ›

 • Damen lijft Keppel Verolme in

  Als het gaat om de allergrootste droogdokken in Noordwest-Europa begint Damen een aardige monopolist te worden. Het concern neemt de werf van Keppel Verolme in de Botlek over.

  Verder lezen ›

 • FIOD-onderzoek bij Damen Shipyards

  Voor Damen Shipyards was vrijdag de dertiende met recht de gevreesde ongeluksdag. Volgens Het Financieele Dagblad heeft de FIOD (Fiscale Opsporings- en Inlichtingendienst) op 13 januari een inval gedaan op het hoofdkantoor in Gorinchem.

  Verder lezen ›

 • Nieuwe blusboot voor Amsterdamse brandweer

  De Amsterdamse Brandweer heeft op 20 december een nieuwe brandblusboot in bedrijf genomen. Damen Shipyards Hardinxveld bouwde het 17,6 meter lange schip, en verzorgde ook het detailontwerp en de engineering. Het conceptontwerp kwam van C-Job Naval Architects.

  Verder lezen ›

 • Koers 2017 volgens Damen Shipyards: Ontwerpen van scratch

  Damen Shipyards is voortdurend op zoek naar nieuwe markten. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot de ontwikkeling van schepen specifiek voor aanleg en onderhoud van offshore windparken. Belangrijke innovaties hierbij zijn de nieuwe rompvormen. Andere markten die Damen Shipyards bestudeert zijn deep sea mining, cruise-expedities in poolgebieden en aqua culture. Ook op deze gebieden ziet het bedrijf interessante mogelijkheden.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland