Cruise
De Passenger Terminal in Amsterdam. Foto: PTA

©

 • HAL neemt Nieuw Statendam in ontvangst op werf Fincantieri

  Holland America Line heeft de 'Nieuw Statendam' in ontvangst genomen op de Fincantieri werf in Marghera. De Nieuw Statendam, het vijftiende schip in de vloot van HAL, vaart 1 december vanuit Venetië naar Civitavecchia. Daar vertrekt het schip op 5 december voor zijn Premier Voyage met gasten in de richting van het Caribisch gebied.

  Verder lezen ›

 • ‘Veelbewogen jaar’ voor Amsterdamse cruisesector

  Een ‘veelbewogen jaar’. Dat zei voorzitter Janine van Oosten van Amsterdam Cruise Port (ACP) bij de afsluiting van het seizoen. “Passenger Terminal Amsterdam boekte een record met 181 schepen. Voorts komen er dit jaar 1950 riviercruiseschepen naar de hoofdstad, eveneens een mijlpaal. Toch laten deze cijfers onverlet dat er enkele serieuze bedreigingen zijn.”

  Verder lezen ›

 • 'Minister Koolmees houdt boete Oasis of the Seas in stand'

  Naar verluidt zal minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bezwaren van cruiserederij Royal Caribbean tegen de boete van bijna 1 miljoen euro die de Inspectie SZW in 2014 oplegde ongegrond verklaren. NMT is diep teleurgesteld in de minister en spreekt van een 'gemiste kans'.

  Verder lezen ›

 • MSC plaatst order voor vier schepen in ultraluxe segment

  MSC Cruises en Fincantieri hebben een Memorandum of Agreement (MOA) bereikt voor de bouw van vier ultraluxe cruiseschepen voor een totale waarde van meer dan 2 miljard euro. Het eerste schip komt in het voorjaar van 2023 in de vaart.

  Verder lezen ›

 • Eerste cruiseschip op LNG ligt een maand in Eemshaven

  Op 9 oktober vaart de AIDAnova vanuit Papenburg naar de havenmonding van de Eemshaven. Het nieuwe cruiseschip zal nog enkele testen doen en legt op 10 oktober aan in de Julianhaven bij de kade van Wagenborg.

  Verder lezen ›

 • Holland America Line neemt vooroordelen cruisevakantie weg

  Het aantal Nederlandse cruisegasten blijft al jaren achter bij de belangstelling in landen als Duitsland en Engeland. Om de kennis over cruisevakanties te vergroten en de vooroordelen weg te nemen is cruiserederij Holland America Line begonnen met de campagne 'Holland America Line… waarom niet nu?'. 

  Verder lezen ›

 • P&O Ventura weer topfit na verblijf in droogdok Damen

  Terwijl het Rotterdamse droogdok van Damen al vier jaar tevergeefs wacht op klandizie, ontving Damen Shiprepair Brest in maart cruiseschip Ventura van P&O Cruises voor een uitgebreide onderhoudsbeurt.

  Verder lezen ›

 • Amsterdam boekt record met 187 aanlopen

  Niets lijkt zee- en riviercruiseschepen te kunnen stoppen. Amsterdam ontvangt dit jaar een record van 187 grote cruiseschepen. Ook het aantal riviercruiseschepen blijft onverminderd hoog. Toch heeft promotieorganisatie Amsterdam Cruise Port (ACP) ook de nodige zorgen, zoals een dreigende toeristenbelasting voor cruiseschepen in 2019.

  Verder lezen ›

 • North Sea Port verwacht record aantalriviercruises

  North Sea Port verwacht dit jaar ruim 300 riviercruiseschepen. Het merendeel van de schepen zet koers richting Gent. Het Zwitserse riviercruiseschip 'Swiss Tiara' opende het nieuwe seizoen.

  Verder lezen ›

 • Rotterdam maakt zich op voor nieuw cruiseseizoen

  Op 15 maart gaat het Rotterdams cruiseseizoen van start. Om 8 uur 's ochtends is de AIDAperla voor de eerste maal te bewonderen aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam. 

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland