Cruise
De Passenger Terminal in Amsterdam. Foto: PTA

©

 • Rotterdam steekt Amsterdam naar de ‘cruisekroon’

  Met 108 aanlopen in 2019 is Rotterdam aardig op weg om de ‘cruisehoofdstad’ van Nederland te worden. Deze positie leek vast in handen van Amsterdam maar vooral door de nieuwe toeristenbelasting keren steeds meer rederijen de hoofdstad de rug toe. Hierdoor komen er dit jaar ‘slechts’ 125 cruiseschepen naar het Noordzeekanaal en Het IJ.

  Verder lezen ›

 • Royal Caribbean opent maritiem trainingscentrum bij Simwave

  Cruiserederij Royal Caribbean heeft een nieuw maritiem trainingscentrum gevestigd bij Simwave, Barendrecht. De rederij gaat hier in het vervolg al haar technische en maritieme bemanningsleden trainen.

  Verder lezen ›

 • Concordia Damen bouwt riviercruiseschip voor A-Rosa

  Concordia Damen gaat een cruiseschip bouwen voor de Duitse riviercruiserederij A-Rosa. Het schip moet in de lente van 2021 operationeel zijn en gaat varen in de Noordelijke Rijnregio, inclusief trips van Keulen naar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge.

  Verder lezen ›

 • Toeristenbelasting remt cruiseschepen Amsterdam

  De omstreden toeristenbelasting per 1 januari 2019 leidt tot een forse daling van het aantal zeecruiseschepen in Amsterdam. Riviercruiseschepen blijven wel onverminderd komen. Dit blijkt uit recente cijfers van promotieorganisatie Amsterdam Cruise Port (ACP).

  Verder lezen ›

 • Groot, groter, grootst in de Eemshaven

  Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

  Verder lezen ›

 • Damen bouwt luxe cruiseschip voor SeaDream Yacht Club

  Damen Shipyards gaat een luxe cruise- en expeditieschip bouwen voor SeaDream Yacht Club in Oslo. Het 155 meter lange 'mega yacht' wordt gebouwd op de in 2018 verworven werf in Mangalia (Roemenië).

  Verder lezen ›

 • Rotterdam verwelkomt recordaantal cruiseschepen in 2019

  Op 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip meerde af aan de Holland Amerikakade, pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er voor het eerst méér dan honderd cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dit er circa tachtig.

  Verder lezen ›

 • Oprah Winfrey doopt Nieuw Statendam

  Op 2 februari hield Holland America Line de doopceremonie voor de 'Nieuw Statendam' in Port Everglades in Fort Lauderdale. Oprah Winfrey doopte het nieuwe cruiseschip tijdens een ceremonie in de World Stage aan boord. 

  Verder lezen ›

 • AIDAnova bunkert LNG vanaf Coral Methane

  In de haven van Santa Cruz de Tenerife op de Canarische eilanden heeft de AIDAnova voor de eerste maal LNG gebunkerd. De laatste aanwinst van AIDA Cruises is het eerste cruiseschip dat zowel op zee als in havens op LNG vaart. De LNG werd geleverd door de Coral Methane, eigendom van Anthony Veder en LNG-leverancier Shell.

  Verder lezen ›

 • Holland America Line sponsort NK schaatsen

  Cruiserederij Holland America Line sponsort de komende twee evenementen van het NK schaatsen. De van oorsprong Nederlandse cruiserederij verbindt zich graag aan deze Hollandse wintersport.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland