Cruise
De Passenger Terminal in Amsterdam. Foto: PTA

©

 • Amsterdam prijkt weer op lijstje beste cruisebestemmingen

  Voor de vierde keer op rij prijkt Amsterdam op het lijstje van de vijf beste cruisebestemmingen in West-Europa op de toonaangevende cruisewebsite Cruise Critic. 

  Verder lezen ›

 • Boka Vanguard brengt Carnival Vista naar werf in Freeport

  Opmerkelijk staaltje: het halfafzinkbare zware-ladingschip Boka Vanguard nam  cruiseschip 'Carnival Vista' op z'n rug en transporteerde het 325 m lange drijvende flatgebouw van tien verdiepingen naar een werf in Freeport op de Bahama’s voor een droogdokoperatie.

  Verder lezen ›

 • Nieuw Statendam maakt maiden call in Amsterdam

  Op zondag 5 mei maakte de 'Nieuw Statendam' zijn maiden call in Amsterdam. Het schip meerde aan bij de Passenger Terminal Amsterdam en ontving het 'erewater' van Port of Amsterdam. Tijdens het komende zomerseizoen is Amsterdam de thuishaven van het nieuwste cruiseschip van Holland America Line.

  Verder lezen ›

 • Celebrity Flora klaar voor vertrek

  Scheepswerf De Hoop heeft onlangs de proefvaarten op zee met het expeditie cruiseschip Celebrity Flora met succes afgerond. Nog deze maand vertrekt het schip naar het Zuid-Amerikaanse Ecuador voor de doop.

  Verder lezen ›

 • Rotterdam steekt Amsterdam naar de ‘cruisekroon’

  Met 108 aanlopen in 2019 is Rotterdam aardig op weg om de ‘cruisehoofdstad’ van Nederland te worden. Deze positie leek vast in handen van Amsterdam maar vooral door de nieuwe toeristenbelasting keren steeds meer rederijen de hoofdstad de rug toe. Hierdoor komen er dit jaar ‘slechts’ 125 cruiseschepen naar het Noordzeekanaal en Het IJ.

  Verder lezen ›

 • Royal Caribbean opent maritiem trainingscentrum bij Simwave

  Cruiserederij Royal Caribbean heeft een nieuw maritiem trainingscentrum gevestigd bij Simwave, Barendrecht. De rederij gaat hier in het vervolg al haar technische en maritieme bemanningsleden trainen.

  Verder lezen ›

 • Concordia Damen bouwt riviercruiseschip voor A-Rosa

  Concordia Damen gaat een cruiseschip bouwen voor de Duitse riviercruiserederij A-Rosa. Het schip moet in de lente van 2021 operationeel zijn en gaat varen in de Noordelijke Rijnregio, inclusief trips van Keulen naar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge.

  Verder lezen ›

 • Toeristenbelasting remt cruiseschepen Amsterdam

  De omstreden toeristenbelasting per 1 januari 2019 leidt tot een forse daling van het aantal zeecruiseschepen in Amsterdam. Riviercruiseschepen blijven wel onverminderd komen. Dit blijkt uit recente cijfers van promotieorganisatie Amsterdam Cruise Port (ACP).

  Verder lezen ›

 • Groot, groter, grootst in de Eemshaven

  Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

  Verder lezen ›

 • Damen bouwt luxe cruiseschip voor SeaDream Yacht Club

  Damen Shipyards gaat een luxe cruise- en expeditieschip bouwen voor SeaDream Yacht Club in Oslo. Het 155 meter lange 'mega yacht' wordt gebouwd op de in 2018 verworven werf in Mangalia (Roemenië).

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland