Cruise
De Passenger Terminal in Amsterdam. Foto: PTA

©

 • MSC plaatst order voor vier schepen in ultraluxe segment

  MSC Cruises en Fincantieri hebben een Memorandum of Agreement (MOA) bereikt voor de bouw van vier ultraluxe cruiseschepen voor een totale waarde van meer dan 2 miljard euro. Het eerste schip komt in het voorjaar van 2023 in de vaart.

  Verder lezen ›

 • Eerste cruiseschip op LNG ligt een maand in Eemshaven

  Op 9 oktober vaart de AIDAnova vanuit Papenburg naar de havenmonding van de Eemshaven. Het nieuwe cruiseschip zal nog enkele testen doen en legt op 10 oktober aan in de Julianhaven bij de kade van Wagenborg.

  Verder lezen ›

 • Holland America Line neemt vooroordelen cruisevakantie weg

  Het aantal Nederlandse cruisegasten blijft al jaren achter bij de belangstelling in landen als Duitsland en Engeland. Om de kennis over cruisevakanties te vergroten en de vooroordelen weg te nemen is cruiserederij Holland America Line begonnen met de campagne 'Holland America Line… waarom niet nu?'. 

  Verder lezen ›

 • P&O Ventura weer topfit na verblijf in droogdok Damen

  Terwijl het Rotterdamse droogdok van Damen al vier jaar tevergeefs wacht op klandizie, ontving Damen Shiprepair Brest in maart cruiseschip Ventura van P&O Cruises voor een uitgebreide onderhoudsbeurt.

  Verder lezen ›

 • Amsterdam boekt record met 187 aanlopen

  Niets lijkt zee- en riviercruiseschepen te kunnen stoppen. Amsterdam ontvangt dit jaar een record van 187 grote cruiseschepen. Ook het aantal riviercruiseschepen blijft onverminderd hoog. Toch heeft promotieorganisatie Amsterdam Cruise Port (ACP) ook de nodige zorgen, zoals een dreigende toeristenbelasting voor cruiseschepen in 2019.

  Verder lezen ›

 • North Sea Port verwacht record aantalriviercruises

  North Sea Port verwacht dit jaar ruim 300 riviercruiseschepen. Het merendeel van de schepen zet koers richting Gent. Het Zwitserse riviercruiseschip 'Swiss Tiara' opende het nieuwe seizoen.

  Verder lezen ›

 • Rotterdam maakt zich op voor nieuw cruiseseizoen

  Op 15 maart gaat het Rotterdams cruiseseizoen van start. Om 8 uur 's ochtends is de AIDAperla voor de eerste maal te bewonderen aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam. 

  Verder lezen ›

 • Omzet riviercruises in regio Amsterdam ruim 200 miljoen euro

  De riviercruisevaart heeft de Amsterdam Cruise Port-regio dit jaar ruim een half miljoen passagiersbezoeken gebracht. De sector omvat 1.690 banen en is goed voor een omzet van 206 miljoen euro.

  Verder lezen ›

 • ‘Nog een hoop te innoveren in de riviercruisevaart’

  Meer luxe, grotere hutten, minder passagiers en meer multifunctionele ruimtes. Daar gaat het volgens technisch directeur Fre Drenth van scheepswerf De Hoop in Lobith in de toekomst in de markt van de riviercruiseschepen naar toe. Net als naar de bouw van lichtere schepen om ook te kunnen blijven varen op de momenten dat er minder water in de rivier komt te staan, zoals de verwachting is voor de nabije toekomst.

  Verder lezen ›

 • Havenbedrijf Amsterdam: emissies in 2030 fors naar beneden

  Havenbedrijf Amsterdam heeft vandaag zijn Visie Schone Scheepvaart gepresenteerd die zich uitstrekt tot 2030. Belangrijke onderdelen zijn dat afgemeerde binnenvaart- en riviercruiseschepen over dertien jaar nauwelijks nog schadelijke stoffen uitstoten binnen de Ring A10, terwijl grote cruiseschepen hun emissies hebben gehalveerd. Tot 2021 investeert het havenbedrijf alvast 10 miljoen euro.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland