Boskalis

© IHC Merwede

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten.

De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT). Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis 11.000 medewerkers in dienst.

 • Grote order Boskalis voor transport LNG-modules naar VS

  Boskalis heeft een contract verworven voor het transport van een groot aantal modules bestemd voor een Noord-Amerikaanse LNG-exportfaciliteit. Het contract heeft een waarde van 55 miljoen dollar met opties voor meerwerk tot nog eens 30 miljoen dollar.

  Verder lezen ›

 • Dockwise ziet orderboek met 50 miljoen dollar toenemen

  Dockwise, dochteronderneming van Koninklijke Boskalis Westminster, heeft vier grote maritieme transportcontracten verworven met een totale contractwaarde van 50 miljoen euro.

  Verder lezen ›

 • Havenbedrijf Rotterdam stort zich op de offshore

  Met de Wereldhavendagen in zicht, van 1 tot en met 3 september, bezochten we Havenbedrijf Rotterdam alvast. Maasvlakte 2 was van origine bestemd voor overslag van vooral containers, maar door de bouw van vele offshore windparken op de Noordzee, wacht de haven een andere toekomst.

  Verder lezen ›

 • Boskalis blijft kralen rijgen

  Na de mislukte overnamepoging van Fugro, neemt Boskalis nu de Britse tegenvoeter van Fugro over. Het steeds overnemen van bedrijven, kralen rijgen, blijft doorgaan bij het Papendrechtse concern.

  Verder lezen ›

 • Offshore Center MV2 in de maak

  Eind Juli startten de waterbouwers Van Oord en Boskalis met het opspuiten van een nieuw stukje Nederland, de uitbreiding van Maasvlakte 2 ten behoeve van offshore wind activiteiten.

  Verder lezen ›

 • Boskalis verwerft groot contract voor Stockholm Norvik Port

  Bagger- en offshorebedrijf Boskalis heeft een contract verworven van opdrachtgever Ports of Stockholm voor de bouw van een kademuur voor de nieuwe haven Stockholm Norvik Port in Zweden.

  Verder lezen ›

 • Megasnijkopzuiger Helios in de vaart

  Boskalis heeft vorige week in de Rotterdamse haven de megasnijkopzuiger ‘Helios’ in de vaart genomen. Het is de grootste en krachtigste snijkopzuiger die Boskalis ooit ontwikkelde. DEME komt over twee jaar echter met een snijkopzuiger die nog krachtiger is.

  Verder lezen ›

 • Boskalis bestelt zelfvarende megacutter

  Koninklijke Boskalis Westminster NV heeft een nieuwe zelfvarende megacutter besteld bij IHC Merwede.

  Verder lezen ›

 • Grote Indiase order Boskalis en Jan De Nul

  Een joint-venture van Boskalis en Jan De Nul gaat de haven van Mumbai en het toegangskanaal verbreden en verdiepen.

  Verder lezen ›

 • Natuureilanden in het Markermeer

  Nederland krijgt er een waddengebied bij. Dit keer niet in de Noordzee maar zogenaamde windwadden in het Markermeer. De contouren van het hoofdeiland zijn inmiddels zichtbaar, de rest van de kleine archipel volgt de komende jaren. Dit alles moet leiden tot natuurherstel en schoon water. Bijzonder is dat Boskalis slib uit het Markermeer gebruikt bij de bouw van de eilanden.

  Verder lezen ›

 • Deel deze pagina
  Betabanen

  Partners Maritiem Nederland