Carrière

Operator Ed Koopman, schipper bij KNRM-reddingstation Enkhuizen:


‘Vrijwilligerswerk is ons met de paplepel ingegoten’

Auteur: Erik van Huizen | Publicatiedatum:

Ed Koopman is operator op de radiokamer bij Svitzer Amsterdam. Vanuit de radiokamer stuurt hij de sleepboten in Rotterdam/Bremerhaven en Lübeck aan. Daarvoor zat hij als machinist op de havensleepboot Svitzer Mallaig in Bremerhaven. Koopman is schipper bij KNRM-reddingstation Enkhuizen.

“Mijn vader was beroepsvisser op het IJsselmeer en schipper op de reddingboot van Enkhuizen. Toen ik van school kwam, ben ik ook gaan vissen. Dit heb ik vijftien jaar gedaan. Toen Svitzer mensen in Amsterdam vroeg, heb ik gesolliciteerd. Daar haalde ik mijn papieren voor buiten zodat ik ook als machinist op de sleepboot aan de gang kon. Toen mijn vader overleed, mocht ik bij de KNRM komen. In ons gezin is vrijwilligerswerk met de paplepel ingegoten. Mijn moeder zat veertig jaar bij het Rode Kruis.”

Kruisbestuiving

Koopman leert bij de KNRM zaken die hij in zijn dagelijkse werk kan gebruiken. Hij was betrokken bij 1.300 acties. “We oefenen veel met man overboord en zaken zoals vuurwerk afsteken. Dit kan ik bij de wekelijkse oefeningen op de sleepboot weer gebruiken. Op een sleepboot leer je hoe je moet slepen en hoe het veilig kan. Bij de KNRM sleep je ook bootjes, dan komt de kennis die is opgedaan op de sleepboot mooi van pas.”

Koopman heeft in het verleden ook wel eens gebruikgemaakt van de diensten van de KNRM. “Toen ik viste, heeft de reddingboot ons wel eens binnen gebracht omdat we een fuik in de schroef hadden. En toen mijn vader op de vissersboot een hartstilstand kreeg, bracht de reddingboot een arts.”

Handig op het water

Volgens Koopman kan vrijwel iedereen het werk doen. “Belangrijkste is dat je goed in de groep past. En als je een beetje handig bent op het water, komt het wel goed. Als ik werk, dan ben ik alleen telefonisch beschikbaar. De reddingboot moet tien minuten na alarm varen en ik werk verder weg. Thuis ben ik voor 95 procent beschikbaar. Als ik vrij ben geniet ik van mijn gezin en hond en vaar ik met de reddingboot als de pieper gaat.”

Hij heeft nog wel tips voor de mensen die het water opgaan. “Hou het weer goed in de gaten, het IJsselmeer is een gevaarlijk stukje water. Dat wordt vaak onderschat. En zorg dat de motor goed wordt onderhouden, zorg voor een goede marifoon, draag reddingvesten, en als het mogelijk is help iemand anders die in de problemen is.”

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Betabanen

Partners Maritiem Nederland