Carrière

COLUMN Gert Jan Huisink, voorzitter Human Capital Council NML


Nederlanders

Branche: Scheepsbouw | Auteur: Gert Jan Huisink | Publicatiedatum:

“Worden er dan nog schepen gebouwd in Nederland?” Een typische reactie van een landrot die we wel vaker horen. We kijken er niet eens meer van op, wij weten wel beter.

Natuurlijk worden er nog schepen gebouwd in Nederland. Lees de maritieme vakbladen en je krijgt een prachtig overzicht van wat er in Nederland gepresteerd wordt. Beter gesteld, wat er door Nederlanders gepresteerd wordt. Over de hele wereld worden schepen gebouwd met hulp van Nederlanders. En niet alleen gebouwd, maar uitgedacht, ontworpen, van equipment voorzien, gemanaged en beheerd. Dagelijks zijn Nederlanders bezig de maritieme wereld te veroveren. En met succes. Ondanks de crisis aan land (economisch) en de crisis op zee (overcapaciteit), doen de maritieme professionals het uitstekend. Zo goed zelfs, dat veel equipment leveranciers, reders, werven en servicebedrijven de openstaande vacatures nauwelijks kunnen vullen. En dat al jaren achter elkaar…

Hoe komt dat toch? Zit dat in ons bloed, of zit er iets in ons eten of drinken? Volgens mij zijn er drie eigenschappen die een rol spelen: we zijn gemiddeld genomen bijzonder eigenwijs, sterk oplossingsgericht en kunnen internationaal samenwerken. Laat ik een voorbeeld geven.

Wie bedenkt er nu een schip zoals de ‘Pieter Schelte’. Je moet wel bijzonder eigenwijs zijn om een drijvend offshore systeem te realiseren, zo groot als zeven voetbalvelden. Het gebeurt in Zuid-Korea, in samenwerking met Nederlandse professionals. Die allemaal meedenken om de technische uitdagingen te overbruggen.

Dagelijks worden er overal ter wereld kleine Pieter Scheltes uitgevoerd. In alle uithoeken zijn eigenwijze Nederlanders bezig om klanten te bedienen op hun manier. Met unieke oplossingen. En allemaal weten ze het beter. En steken dat niet onder stoelen of banken. Gelukkig maar.

Dus ken je mensen in je omgeving die irritant eigenwijs zijn, overal een oplossing voor weten en niet bang zijn om internationaal (samen) te werken? Nodig ze dan uit voor activiteiten in de Maritime Week en daag ze uit. Kijken of de vonk overslaat. Want als je eenmaal besmet bent met het maritieme virus, raak je het nooit meer kwijt. En dat is maar goed ook.

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Betabanen

Partners Maritiem Nederland