WindDays 2018

-

WindDays 2018

WTC Rotterdam
Meer informatie

"De laatste trends en ontwikkelingen over de volle breedte van de windsector, nu en in de nabije toekomst", zo laat het conferentieprogramma van de WindDays 2018 zich het beste samenvatten. Tijdens meer dan 30 sessies presenteren experts hun expertise, visie en ideeën aan de hand van het thema: ‘Wind: Europe’s future energy supply’.

Astronaut André Kuipers opent de conferentie met zijn unieke en inspirerende perspectief op de wereld.

Wat komt er ter tafel?

De onderhandelingen voor het nieuwe Energieakkoord, in de vorm van vijf sectortafels, zijn in volle gang. Windenergie speelt een cruciale rol in het halen van de klimaatdoelstellingen, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Veel van de sessies haken hierop in. Één sessie is geheel gewijd aan de klimaatonderhandelingen en de rol van windenergie. De lopende afspraken in het Energieakkoord komen aan bod in de sessie ‘Hoe staat het met de realisatie van 6.000 MW in 2020?’

Over de grenzen

Ook in breder perspectief komt windenergie als steeds dominantere bron in de energiemix, aan de orde. In de serie ‘Challenges for the Energy transition’ op de woensdagmiddag blikken wij vooruit naar het energiesysteem van de toekomst: hoe ontwikkelen het elektriciteitsnet, de systeemintegratie en de elektriciteitsvraag zich en hoe past dat bij het aanbod van duurzame energie? WindEurope CEO Giles Dickson praat u bij over de Europese ontwikkelingen bij wind op land en op zee. Natuurlijk gaan wij ook in op de exportmogelijkheden voor de Nederlandse windsector.

Gemeenten & Provincies

Naast de sessies voor de industrie is een belangrijk deel van het programma op donderdag gericht op lokale en regionale overheden. Hoe kunnen gemeenten, waterschappen en provincies hun klimaatambities realiseren? Welke rol neem je bij het ontwikkelen van windparken; een actieve rol als mede-ontwikkelaar of een afwachtende rol waarbij alleen de locaties worden aangewezen? Er is een stoomcursus voor overheden over ‘Business cases voor wind op land’, een masterclass over de omgevingswet en er wordt dieper ingegaan op regionale energie- en klimaatstrategieën.

De WindDays 2018 vinden plaats op 13 & 14 juni 2018 in het WTC Rotterdam. Wil je meer weten of direct registreren ga dan naar de website van de WindDays, www.winddays.nl

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Partners Maritiem Nederland