Ingenieurs in energietransitie

Ingenieurs in Energietransitie

Madurodam, Den Haag
Meer informatie

Het doel van het in de maak zijnde klimaatakkoord is 49 procent reductie van CO2-uitstoot in 2030. Dat is ambitieus en optimistisch. Eén ding is zeker, zonder ingenieurs gaan we dat niet halen. 

Aan de hand van gedegen technische en wetenschappelijke inzichten laten we zien hoe ingenieurs in Nederland de energietransitie concreet maken. De redactie van TW laat experts met technisch inhoudelijke kennis aan het woord over het in de maak zijnde Klimaatakkoord.

De snelheid waarmee innovaties zich ontvouwen, zal bepalen welke technieken straks het meest concurrerend en kostenefficiënt zijn. Welke no regret maatregelen moeten we in ieder geval nemen? Hoe zorgen we dat we met het inzicht van morgen geen spijt krijgen van de keuzes van vandaag? Worden er voldoende projecten in gang gezet om die bijna 50% reductie van CO2 uitstoot te halen? Over 11,5 jaar is het al 2030.

Werkt u bij een ingenieursbureau dat werk wil maken van de energietransitie? Of werkt u landelijk of regionaal aan energiebeleid en wilt u in contact komen met ingenieurs die niet alleen doelen stellen, maar vooral ook feitelijke projecten kunnen starten om deze te halen? Of heb jij als startup of mkb-er oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan? Bezoek dan Ingenieurs in Energietransitie. Een middag vol kennisuitwisseling, netwerkmogelijkheden en bedrijven en organisaties die echt werk kunnen maken van de ambitieuze klimaatdoelen van onze overheid.

Minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat wil in 2019 starten met zijn werkprogramma. De tijd dringt om 49% CO2 reductie voor elkaar te krijgen. Tijdens Ingenieurs in Energietransitie ontmoet u de partijen die morgen al projecten kunnen starten. De transitie is als een marathon: het doel is ambitieus. Als we direct beginnen met de voorbereiding kunnen we de eindstreep halen. De tijd van uitbuiken en achterover hangen is definitief voorbij. De tijd om rapport na rapport op te stellen en voornemen na voornemen uit te spreken, hebben we echt niet meer. We moeten aan de slag.

Keynote: Ad van Wijk, hoogleraar duurzame technologie TU Delft
"Waar blijft de aandacht voor systeemintegratie?"

Zet in uw agenda:  
Datum: 29 november
Tijd: van 10.30 tot 18.00 uur
Plaats: Madurodam, Den Haag (GRATIS toegang tot het park)
Kosten: € 125,- voor abonnees van TW en Maritiem Nederland; Niet-abonnees betalen € 175,-

Meer informatie
Voor vragen over sponsoring kunt u contact opnemen met Frits Dufifie

Al uw overige vragen kunt u stellen aan Dora Pompe.  Uw voorinschrijving voor deze dag kunt u eveneens aan de organisatie doorgeven. Wij houden u dan op de hoogte van het programma en vragen u begin september of wij uw inschrijving definitief kunnen vastleggen.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Partners Maritiem Nederland