Achtergrond

Column NML


Maritieme innovaties vergen lange adem

Branche: Scheepsbouw | Auteur: Erik van der Blom | Publicatiedatum:

Innoveren is absolute noodzaak voor de Nederlandse maritieme industrie. De wereld om ons heen verandert snel en stil blijven staan is geen optie. We zullen continu moeten vernieuwen en verbeteren om onszelf overeind te houden in het geweld van politieke grootmachten, toenemend protectionisme en steeds sterkere competitie uit Azië, schrijft Erik van der Blom, Head of Product Development Royal IHC.

Dit is in grote lijnen ook de conclusie van het onderzoek ‘The Dutch and Belgian Dredging Industry, An exploration of the future’ dat onlangs werd uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn collega André Kik gaat daar in een interview in het maartnummer van Maritiem Nederland verder op in.

Risico's en onzekerheden

Voor innoveren in de maritieme wereld is vaak een lange adem nodig. De ontwikkeling, engineering en bouw van een schip duurt al snel drie jaar. pas na die periode wordt duidelijk of een idee zoals ooit bedacht in de praktijk ook echt zo werkt. Het traject daarvóór is minstens even lastig en tijdrovend. Voordat een innovatie daadwerkelijk in een nieuw scheepsontwerp wordt toegepast, zijn vaak uitgebreide analyses en simulaties nodig om risico's en onzekerheden te minimaliseren.

Hoe gaaf is het als het dan lukt om nieuwe innovaties te realiseren! Een recent voorbeeld van de innovatieve stappen die mogelijk zijn, is de ‘Scheldt River’. Dit schip is – samen met ‘Minerva’ – de eerste LNG aangedreven sleephopperzuiger ter wereld. Met de keuze voor LNG als schone brandstof is een nieuwe standaard gezet voor de milieuprestaties en verduurzaming van dit soort schepen.

'Voordat een innovatie in een scheepsontwerp wordt toegepast, zijn uitgebreide analyses en simulaties nodig'

Optimalisatie

Daarnaast is op de 'Scheldt River' een aantal andere innovaties gerealiseerd. Zo is er voor het eerst twee-toeren voortstuwing toegepast, wat significante brandstofbesparing geeft tijdens het varen. Ook worden de prestaties van het baggersysteem tijdens het sleepzuigen geoptimaliseerd met het door IHC ontwikkelde ECO automatiseringspakket. Aan deze innovaties zijn veel onderzoeken, analyses en simulaties vooraf gegaan. Desondanks zijn er bij de start van 'Scheldt River' door zowel DEME als IHC onzekerheden geaccepteerd.

En de ontwikkelingen gaan door. Momenteel bouwt IHC de ‘Spartacus’ voor DEME. Dit schip wordt niet alleen de grootste zelfvarende snijkopzuiger ter wereld, maar ook de eerste die op LNG gaat werken. Opnieuw een uitdagend project waarin keihard gewerkt wordt om de vernieuwingen te realiseren en een goed werkend schip op te leveren. Innoveren is tenslotte 10 procent inspiratie en 90 procent transpiratie.

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Partners Maritiem Nederland