Achtergrond

COLUMN Bas Buchner, algemeen directeur MARIN


‘Blauwe route’ op Europort 2015?

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: Bas Buchner | Publicatiedatum:

Om het betaalbaar te houden moeten scheepvaart en scheepsbouw samen innoveren, want anders worden we straks links en rechts ingehaald door vrachtwagens met schone Euro 6 motoren.

Misschien komt het omdat wij als MARIN in Wageningen zitten. Dat maakt je misschien wat overgevoelig voor de dominantie van de landbouw in je omgeving. Maar ik vraag me af waarom alles wat duurzaam is altijd ‘groen’ genoemd wordt. Zelfs op een maritieme beurs als de Europort heet de route langs de nieuwste duurzame oplossingen voor de maritieme industrie de ‘Green Route’. Begrijp me goed, ik vind het een prima initiatief en we werken er als onderdeel van het ‘Platform Schone Scheepvaart’ graag aan mee. Maar waarom groen? De zee is toch blauw? Misschien is het goed om ons als maritieme sector te profileren door onze eigen kleur te kiezen als het gaat om duurzaamheid. Blauw. De binnenvaart ging voorop en profileert zich met ‘the Blue Road’ (duurzaam vervoer over water). Klinkt veel beter, toch? In 2015 daarom een ‘Blue Route’ op de Europort?

Over profileren gesproken: het was goed om te zien dat de eerste binnenkomst van het (blauwe) Triple E Containerschip ‘Maersk Mc-Kinney Møller’ in de Europoort zoveel aandacht trok van het publiek en de media. Want bij scheepvaart en offshore geldt in Nederland vaak: uit het oog, uit het hart. De binnenkomst van deze grote schone gigant gaf een unieke mogelijkheid om de bijdrage van scheepvaart aan een schoner vervoer goed neer te zetten.

Maar het gaat niet alleen om profileren. Maritieme mensen houden van concrete stappen, met de beide benen op de grond. Het is daarom goed om te zien dat er bijna vijftig bedrijven meedoen aan de (nu nog) groene route op de Europort. Dat betekent dat er genoeg initiatieven zijn. Maar hoe concreet maken we het? Gaan we ze echt gebruiken? En dan kom ik direct op een lastig punt. Want om me heen hoor ik regelmatig zorgen over nieuwe regelgeving op het gebied van emissies en dergelijke. En dan zijn we blij met uitstel van regelgeving voor de scheepvaart, of minder strenge eisen voor emissies in de binnenvaart dan in het wegvervoer. Maar is het verstandig? Want goede regelgeving stimuleert innovatie. In een impact assessment door Panteia las ik laatst: ‘Inland waterway transport has for certain vessel types already higher air pollutant emission levels than road transport per tonne kilometre.’ Zeker, het is moeilijk om in deze recessie concrete investeringen te doen op dit vlak. Om het betaalbaar te houden moeten scheepvaart en scheepsbouw samen innoveren. Want anders worden we straks links en rechts ingehaald door vrachtwagens met schone Euro 6 motoren. Laten we dus samen concrete stappen zetten op de ‘Blue Route’!

Onderwerpen
Deel deze pagina

Partners Maritiem Nederland